Thuis niks kunnen zien door de zon? Dan adviseren wij shutters

Ben jij op zoek naar raamdecoratie in eigen stijl of wil je graag een sfeervolle binnenzonwering? Dan zijn deze luiken waarschijnlijk een goede optie voor jou!

Luiken
Misschien weet je nog niet veel over shutters, laten we daarom starten bij het begin! Het woord is een Engelse term voor luiken. Ze hebben een prachtige landelijke uitstraling en geven zonwering én pricacy. De luiken zijn geen verstelbare jaloezieën, maar echte binnenluiken, die je ook als luik openklapt. Het is alleen geen dicht vlak, maar het luik bestaat uit draaibare lamellen. De luiken kunnen exact op maat en naar wens worden gemaakt en zijn te verstellen. De luiken zijn ook verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes en in elke stijl verkrijgbaar, er is werkelijk een scala aan mogelijkheden wanneer je op onderzoek uitgaat! Denk dan aan de diversiteit in materiaal, kleuren, (lamel)maten, bedieningsmogelijkheden en afwerkingen. Shutters zijn sfeervolle binnenluiken met een stukje nostalgie. Eigenlijk kan je wel zeggen dat het een luxe variant is van luiken van vroeger, met verstelbare lamellen. Een echte blikvanger in huis en het leuke is dat als je hierop over gaat, je huis een totaal nieuwe look krijgt!

Zonlicht
Wanneer je de lamellen kantelt, wordt in één handomdraai de juiste lichtval binnen gelaten, de luiken zijn ook afzonderlijk te bedienen. Een voor jou prettige lichtinval én voldoende privacy in huis hebben een absolute meerwaarde. Je huis is jouw thuis, waar je echt tot rust mag komen en heerlijk je eigen gang kunt gaan. Misschien heb jij een huis waar veel zon binnenkomt. Voor het fijne soms zelfs téveel zon waardoor je echt kunt worden verblind als je aan tafel zit of met je visite op de bank. Als binnenzonwering is dit een perfect middel om fel zonlicht te weren, je kunt zelf met het licht ‘spelen’. Natuurlijk kunnen ze ook helemaal of gedeeltelijk geopend worden.

Alle soorten ramen
Of jouw raam nu breed, smal, rechthoekig, vierkant, rond, hoog of laag is… Shutters passen op vrijwel alle ramen, wat de vorm en grootte van jouw raam ook is! Zelfs wanneer je schuifdeuren, draai- of kantelkiepramen hebt, kunnen ze daar prima worden geplaatst. Je hebt namelijk de keuze om voor of op het raam te monteren. Natuurlijk wil je dat ze perfect in de kozijnen passen, daarom is het altijd nodig om ze op maat te laten maken. Ook maakt het niet uit wat de ondergrond is, de luiken kunnen worden gemonteerd op hout, kunststof en zelfs een betonnen ondergrond. Misschien vraag jij je af of de ruimte die je in gedachten hebt wel geschikt is voor binnenluiken. Weet dan dat het prachtig staat in iedere ruimte. Dit kan de woonkamer zijn, maar ook in een keuken of badkamer komen ze volledig tot hun recht! Bij vochtige ruimtes wordt er gekeken naar het materiaal, dat is absoluut geen probleem. Bijkomend voordeel is dat de luiken een isolerende werking hebben: verkoeling in de zomer en vasthouden van warmte in de winter!

Gratis stockfoto met antiek, architectuur, bederf

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *