Kies voor duurzaam bouwmateriaal

Een gegeven is dat duurzaamheid, waardevast en milieuvriendelijk in één adem te noemen is. Woningen en bedrijfspanden met kunststof deuren en kozijnen zijn duurzaam, waardevast en milieuvriendelijk. Echter duurzame bouwmaterialen zoals kunststof biedt nog meer voordelen. Lees in dit artikel over het voordeel van kunststof tuindeuren en andere deuren in een kunststof kozijn.

Lage kosten

Er zal misschien niet gelijk bij het plaatsen van kunststof kozijnen en deuren financieel voordeel wezen, maar wel op de lange termijn. Kunststof heeft een goede isolerende werking. De deuren en kozijnen van kunststof houden in de winter de warmte en in de zomer de koelte binnen. Hierdoor hoef je in de winter minder te stoken en hoeft in de zomer de airconditioning niet voluit te werken. Dit leidt tot een lagere energierekening, alleen al dankzij de isolerende werking verdien je kunststof kozijnen en deuren terug. Een ander voordeel zit in geen onderhoudskosten. Om houten deuren en kozijnen te behouden moeten deze om de zoveel jaar opnieuw een laklaag krijgen. Hierin is geen keus, als hout niet goed in de lak zit gaat het rotten. Zelf opschilderen, of op laten schilderen, het brengt altijd kosten met zich mee, en deze kosten bespaar je met kunststof kozijnen en deuren uit. Dat onderhoudsvrije wat kunststof heeft geeft nog meer voordelen.

Spaar het milieu, kies voor kunststof tuindeuren

Wist je dat onderhoud helemaal niet goed is voor mens en dier? Het begint al met het schuren van houten kozijnen en deuren. Dan komt er fijnstof vrij, en dat hebben we al teveel in de lucht. Dan zijn er wel van die milieuvriendelijke verfsoorten, maar die zijn niet duurzaam waardoor je nog eerder moet gaan schuren. Dit zijn van die gegevens die bovenop de onderhoudskosten komen. Beter is te kiezen voor kunststof deuren en kozijnen. Het enige onderhoud wat daaraan is, is schoonmaken. De meeste glazenwassers halen eerst met een natte handveger de spinnenwebben van het kozijn af, en eigenlijk is dat al het onderhoud. Tijdens het ramen zemen de deur en het kozijn meenemen, en het is weer onderhouden.

Niet van hout te onderscheiden

Als je een kunststof tuindeur van dichtbij bekijkt of eraan voelt, dan lijkt het net als of het houtnerven heeft. Hierdoor is niet te zien of het een houten of kunststof deur is. Hetzelfde geldt met kozijnen. Dan zijn de deuren en kozijnen ook nog te verkrijgen in verschillende kleuren en uitvoeringen. Bijvoorbeeld een klassiek ogend pand moet geen grote ruiten hebben maar kleine raampjes met latjes ertussen. Dit is ook van kunststof te verkrijgen. Hierin geldt dan ook dat het niet van hout is te onderscheiden, maar al die voordelen van kunststof heeft.

Gratis stockfoto met architectueel design, architectueel ontwerp, architectuur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *