Slaapkamergeheimen voor diepe rust

Ken je dat gevoel? Dat je na een lange dag neerploft in bed, maar uiteindelijk niet in slaap komt. Je draait en keert, telt schapen of doet ademhalingsoefeningen, maar niets lijkt te helpen. Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. In onze 24/7 samenleving, is het soms lastig om te kunnen ontspannen. Maar die frustratie is vaak niet effectief! Met een paar slimme tips worden jouw nachten weer beter. Kijk eens naar intenswonen.nl waar ontspanning en comfortabele meubels een must zijn!

Maak van je slaapkamer een rustzone

Omarm het idee van minimalisme. Een overvolle kamer werkt als een magneet op je gedachten: de gedachten blijven maar rondjes draaien zonder ergens te landen. Begin eens met het opruimen van je rommel, en je zult je al veel beter kunnen ontspannen. In een drukke omgeving kost het je brein meer moeite om prikkels te verwerken. Kies voor zachte kleuren aan de muren die rust uitstralen; denk aan pasteltinten of aardse kleuren die fluisterend zeggen: “ontspan”.

Kies de juiste verlichting

Licht heeft een hele grote impact op ons bioritme. Fel licht schreeuwt naar onze hersenen dat het tijd is om wakker te zijn, terwijl gedimd licht ze vertelt dat het tijd is voor om te ontspannen en moe te worden. Investeer in dimbare lampjes of nog beter, gebruik kaarslicht (veiligheid eerst!) om optimaal tot rust te komen voordat je naar bed gaat.

Het belang van een goed matras

Onderschat nooit de kracht van een goed matras. Vergelijk het met een autoritje in een Opel Kadett versus een gloednieuwe Tesla. Ze brengen je allebei van A naar B, maar het verschil in comfort is extreem groot. Hoe kom jij het meest uitgerust op de plaats van bestemming? Ditzelfde geldt voor een goed matras, die elke ronding van je lichaam ondersteunt en zorgt voor een goed herstel.

Kies een goed kussen

Niet elk kussen past bij elke slaper. Zijslapers hebben vaak baat bij een dikker kussen dan mensen die op hun buik slapen. Het doel van een goed hoofdkussen, is om ervoor te zorgen dat hoofd, nek en ruggengraat één lijn vormen en de druk overal gelijk is verdeeld.

Gooi technologie uit de slaapkamer

Blauw licht remt de melatonineproductie af waardoor je brein ‘s avonds op hol slaat. Verbied elektronica in de slaapkamer (behalve misschien voor wat ontspanningsmuziek). Maak er een bijzonder strenge regel van voor jezelf.

Ontspanning als hoofdregel

Voor sommigen werkt lezen als medicijn tegen slapeloosheid; anderen zweven weg bij het geluid van regendruppels op hun raam; weer anderen mediteren zichzelf in slaap. Probeer zelf te ontdekken waardoor jij goed kan ontspannen na een hectische dag.

Vergeet niet dat de basis voor je gezondheid een goede nachtrust is. Dit zou nog belangrijker moeten zijn dan je werk of studie. Slapen moet natuurlijk gaan. Wees bewust van je omgeving, probeer sfeerverlichting voor het slapen en ga absoluut niet op je telefoon. Neem deze tips mee naar bed en wie weet heb jij een hele goede nacht gehad!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *