Werken in de bouw

Mijn vrienden en ik werken in de bouw. Wij gaan samen elke dag, dag in dag uit, naar de bouwplaats om half 7, behalve in het weekend natuurlijk. Elke dag gaan we daar naar toe om te werken aan gebouwen die we aan het bouwen zijn. Soms wel gebouwen van 15 hoog. Het werk is heel erg zwaar maar zeker ook heel leuk. Natuurlijk altijd lachen dat wij met een paar vrienden daar staan te werken. 

Het werk zelf

We werken in werkkleding. De werkkleding is bedrukt door Renzo textiel. De kleding is lekker dik voor in de winter en goed veilig voor als er wat valt op de kleding bijvoorbeeld. Dit is natuurlijk ideaal voor de bouw. Op de bouw is het natuurlijk belangrijk dat alles veilig is. Veiligheid is het belangrijkste wat er is, is veiligheid. Op de bouw is het heel erg hard werken. Hierdoor gaat de tijd wel altijd heel erg snel. Je bent altijd bezig. Het werk vind ik zelf ook nog eens mooi om te doen. Helemaal resultaten zien na een tijdje. Het werk is wel altijd heel erg lang. Het is ook gaaf dat je de vaak op andere plekken komt. Je bent vaak met hetzelfde team. Het team heeft een vriendschappelijke band met elkaar.

Ongelukken

Ongelukken gebeuren nog wel eens op de bouw. Zo had ik een paar maanden geleden in 1 keer heel erg last van mijn rug. Dit hoor je vaker bij bouwvakkers. Ik moest naar een Fysiotherapie on the move Enschede. Hier kreeg ik te horen dat zij vaker dit probleem krijgen bij bouwvakkers end at ik rust moet nemen. Heel veel bouwvakkers houden zich hier niet aan. Ik denk maar zo. Als je pijn hebt heb je niet voor niets pijn dus kan je beter maar even rust nemen. Ik begrijp wel dat mensen de rust niet nemen omdat je anders alleen maar stil zit. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *