Hielspoor behandelen

Hielspoor is de meest voorkomende oorzaak van pijn aan de hiel. Meer dan 10% van de mensen heeft er ooit wel eens last van gehad. Hoe lang je last hebt van hielspoor verschilt, soms is het binnen een paar maanden weg en soms kan het wel jaren duren. 

Wat is hielspoor?

Om te weten wat je kunt doen aan hielspoor is het belangrijk om te weten wat hielspoor nu eigenlijk is. Onder je voet zit een brede pees, deze zit tussen je hiel en de tenen. Op de aanhechtingsplek van de pees aan de hiel kan irritatie ontstaan, dit doet pijn. Deze irritatie komt doordat je bijvoorbeeld lang hebt gestaan of lang hebt gerend. 

Behandeling van hielspoor

Nu duidelijk is wat hielspoor precies inhoudt kan gekeken worden naar de behandeling. Wanneer je nog maar kort last hebt van hielspoor is het belangrijk om rust te nemen en niet teveel te sporten. Probeer de voeten niet teveel te belasten dus niet joggen of lopen op blote voeten, je zou bijvoorbeeld wel kunnen gaan zwemmen of fietsen. Daarnaast kun je eens kritisch gaan kijken naar je schoenen. Bieden deze genoeg steun? Wanneer dit niet het geval is kun je deze vervangen. Ook kun je eventueel gebruik gaan maken van zooltjes of een inleg hakje. Wanneer je daarna nog steeds last hebt van hielspoor kun je langsgaan bij een specialist zoals een fysiotherapeut, podoloog of podotherapeut. 

Overgewicht en hielspoor

Bij hielspoor is de pees onder de voet overbelast. Deze overbelasting kan komen door overgewicht. Je kunt je er misschien wel iets bij voorstellen, wanneer er veel gewicht op de voeten en de pees komt kan dit voor irritatie gaan zorgen. Overgewicht is één van de meest voorkomende oorzaken van hielspoor. Een oplossing kan zijn afvallen, dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je zou hierbij de hulp van een diëtiste uit Enschede kunnen inschakelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *