Poloshirts zijn niet meer weg te denken uit de garderobe van de heren
Het lijkt vandaag de dag wel alsof elk modemerk poloshirts produceert. Kijk maar eens naar merken als PGA Tour, Lacoste Polos, Ralph Lauren Polos, Adidas Polo’s, Under Armour, Fred Perry, Armani, Pier One, Benetton, Burberry, Versace, Moncler, Stone Island, Calvin Klein, Gans, Diesel, Marco Polo, Olymp, Tom Tailor, Jack & Jones. Profuomo en Arrow. Dit is werkelijk nog maar een kleine greep uit de kwalitatieve merken die poloshirts aanbieden. Maar waar begon nou precies deze hit op kledinggebied?
Het poloshirt is de inspirator voor het Button Down overhemd
John E. Brooks, één van de ondernemers achter “Brooks Brothers”, zag het poloshirt en nam het mee naar de V.S. Ondanks daar voornamelijk overhemden met lange mouwen werden geproduceerd, zag men de voordelen van de kraag van dit shirt. Dit is de reden geweest dat het button down overhemd werd bedacht. De boorden van de overhemden wapperden vanaf dat moment niet meer omhoog wanneer men op het paard stapte. Brooks Brothers claimt tot heden de bedenker te zijn van de hedendaagse poloshirts. Gemaakt om in te sporten en tegenwoordig erg populair als kledingstuk.
Het polopaardje en de krokodil
Rond de twintiger jaren in de 20e eeuw begint een polospeler Lewis Lacey in Argentinië, lichtere vorm van het zware poloshirt te dragen. Hij had een logootje op de borst laten borduren van een mannetje op een paard met een polo stick. Dit werd zijn ‘trademark’ tijdens wedstrijden. Het polo-paardje van poloshirts is nog steeds wereldberoemd. Maar ook het krokodilletje als logo zien we vaak. René Lacoste een tennisspeler uit die tijd perfectioneerde het poloshirt door het verwijderen van de lange mouwen, het verwijderen van de knopen en het langer maken van de achterkant. De Lacoste poloshirts waren direct een hit. Na het toevoegen van een krokodil “The Crocodile” en vooral het winnen van de US OPEN in 1926 was het poloshirt van René Lacoste een feit.