Wat heb je nodig in een vrijgezellen appartement?

Wil jij graag jouw saaie vrijgezellen appartementen pimpen? In dit artikel hebben we een aantal ideeën op een rijtje gezet om je te laten zien hoe je een vrijgezellen appartement simpel en snel kunt decoreren. Zo kun je bijvoorbeeld een muursticker kopen en zo op een goedkope manier je saaie muren opvrolijken. Lees verder!

Leuk je appartement op met verschillende texturen en kleuren 

Ben je jouw witte interieur zat? En wil je graag wat kleur in huis brengen maar weet je niet goed waar te beginnen?  Een saai interieur kun je eenvoudig opleuken met bijvoorbeeld rustige natuurlijke tinten zoals beige, grijs of crème. Werk voor een leuk contrast met verschillende texturen en materialen. Ga je liever voor wat spannendere kleuren? Kijk dan eens naar een gouden muursticker / gouden muurstickers voor een of meerdere muren en zorg zo voor een spectaculair effect in bijvoorbeeld je woonkamer! Want samen met de vloer springen muren enorm in het oog, extra reden dus om daar iets mee te doen. Een muur behangen of verven is nog geen dag werk en het ziet er meteen veel gezelliger uit. Ben je niet zo handig met behang of verf? Ga dan voor een leuk wandkleed of schilderij.

Ga voor details

Niet alleen de grote meubels in een ruimte hoeven de blikvangers te zijn, je kunt een saai interieur eenvoudig opleuken door wat opvallende details toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi deurbeslag. Ga voor gedurfd en schilder je houten deuren zwart en breng mooie messing grepen aan voor een spectaculair effect!  Heb je niet veel budget, dan kun je ook met wat kleinere aanpassingen een groot verschil maken. Verf een saai keukendeurtje in een vrolijke kleur en het zal al direct een hele andere sfeer geven!

Mix verschillende stijlen

Ga voor verschillende stijlen en kleuren. Want niet alles in je appartement hoeft te matchen. Het is juist leuk om verschillende kleurnuances  en verschillende stijlen aan te brengen in je interieur. Ga bijvoorbeeld voor verschillende stoelen rondom jouw eettafel. Of combineer modern met antiek. Neem vooral de tijd om je appartement in te richten. Bezoek diverse woonwinkels en ontdek zo welke stijlen je leuk vindt. Wil je jouw appartement low budget inrichten? Speur dan rommelmarkten en kringloopwinkels af voor unieke vondsten!

Ga voor een botanische look

De botanische look is de trend van nu! Planten brengen je huis tot leven en creëren sfeer. Haal een aantal grote exemplaren in huis en combineer deze met bijvoorbeeld een aantal vetplantjes op de tafel en in de vensterbanken. Ook hangplanten kunnen je muren simpel opleuken door ze aan het plafond te hangen of op een hoge plank te zetten. Zeker wanneer je klein woont, zijn plantjes aan het plafond of aan de muur een goede oplossing. Ben je niet goed met planten? Ga dan voor cactussen, deze hebben niet veel aandacht nodig en staan leuk in groepjes bij elkaar.  Heb je wat meer ruimte? Creëer dan een planten hoek, met verschillende hoogtes. Zo krijg je diepte en speelsheid in de ruimte. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld krukjes, verschillende bloempotten en bijvoorbeeld een mooie bamboo ladder om hangplantjes aan te hangen. Of ga voor een aantal verschillende soorten grote planten met verschillende hoogtes.  Kortom, er zijn tal van manieren om op een eenvoudige manier meer leven en kleur in je interieur te creëren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *