Waarom brengt een pooltafel gezelligheid in huis?

Ben jij altijd wel in voor een potje pool? En heb je een kamer over of een grote zolder of garage? Denk dan eens aan het aanschaffen van een pooltafel. En geniet zo wanneer je maar wilt van jouw favoriete hobby!

De perfecte ontspanning!

Breng je vrijdag avonden door met vrienden en familie en gebruik de pooltafel voor ontspanning wanneer je het maar nodig hebt. Een pooltafel is perfect voor ontspanning tussendoor, als je bijvoorbeeld even afleiding nodig hebt van je huiswerk. Pooltafels zijn perfect voor jong en oud. Speel pool met het hele gezin en breng zo meer tijd met elkaar door!

Voldoende ruimte

Bekijk voor de aanschaf van een pooltafel wel eerst of je voldoende ruimte hebt. De minimale afmeting van een pooltafel is ongeveer 182 centimeter lang en 100 breed. En dan heb je uiteraard nog bewegingsruimte om de tafel heen nodig. Wil je de ruimte waar de pooltafel in komt te staan ook voor andere doeleinde gebruiken? Heb je bijvoorbeeld ook een dartbord hangen die vaak gebruikt wordt? Kijk dan eens naar een opvouwbaar ontwerp. Deze kun je eenmaal opgevouwen eenvoudig tegen de muur plaatsen en zo kun je de ruimte voor andere doeleinden blijven gebruiken.

Kwaliteitsverschil

Er zijn diverse modellen en grote kwaliteitsverschillen te vinden in pooltafels. Deze verschillen hebben te maken met de materialen die er gebruikt worden. Ga niet voor een te licht exemplaar want hoe zwaarder de tafel hoe stabieler en degelijker deze zal zijn. De kwalitatief betere pooltafels zijn over het algemeen voorzien van een verwarmde leisteen voor een stabiel en rustig spel. Bij de lichtere tafels wordt een MDF plaat gebruikt en deze hebben daardoor ook een lagere prijs.  Let er verder op dat je pooltafel waterpas staat om zo het beste spel te kunnen spelen. Dit kan door middel van de stelpootjes die standaard onder de poten zitten. Verder heb je nog de keuze uit een drop pocket of een bal terugloop. Ga je voor een bal terugloop, dan zullen de ballen automatisch terug rollen. Bij een drop pocket blijven de ballen juist in het netje zitten.  Uiteraard kies je een pooltafel ook uit op het uiterlijk, dus kijk eerst goed naar welke kleuren  en uitvoeringen er allemaal aangeboden worden voordat je jouw keuze maakt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *