Meditatiekussens kopen, waar rekening mee houden?

 

Mensen die ervan houden om te mediteren zullen het beamen dat ze daarvoor eigenlijk niet veel nodig hebben. Mediteren is dan ook iets dat je eigenlijk altijd en overal kan doen wanneer je daar maar zin in hebt. Ondanks het feit dat je voor meditatie dus eigenlijk bijna niets nodig hebt is het wel zo dat het de moeite waard kan zijn om te overwegen om één of misschien zelfs meerdere meditatiekussens aan te schaffen. Het bestellen van dergelijke kussens brengt namelijk voor jou best een aantal interessante voordelen met zich mee. Ben je benieuwd wat deze voordelen nu precies zijn en waar je bij het kopen van een meditatiekussen nu exact rekening mee dient te houden? Verdiep je dan vooral snel in de onderstaande informatie.

Drie belangrijke vragen om jezelf te stellen 

 

Het gebeurt bij meditatiekussens kopen zeer vaak dat mensen uiteindelijk een foute keuze maken. Dat lijkt verrassend, want hoe kan je nu de mist ingaan met het kopen van een kussen? Toch is dat wel degelijk mogelijk. Om een dergelijke miskoop te voorkomen is het in de praktijk altijd een goed idee om jezelf drie vragen te stellen, namelijk: 

 

  1. Wat is voor jou de meest optimale zithoogte?
  2. Welke houding is voor jou het meest comfortabel?
  3. Welke vorm van meditatiekussen past het best bij jou?

 

Vooraf even grondig nadenken over de bovenstaande drie aandachtspunten kan ervoor zorgen dat je gegarandeerd het meest geschikte meditatiekussen gaat kopen. Voor veel mensen is het echter niet meteen eenvoudig om een kant en klaar antwoord te hebben op deze vragen. Ben jij één van deze mensen? Verdiep je dan nog even in de onderstaande informatie!

Is een meditatiekussen kopen nodig? 

 

Meditatiekussens hebben uiteraard eerder een praktische dan een visuele functie. Veel mensen doen hier een beetje lacherig over, maar eigenlijk is dat nergens voor nodig. In het bijzonder voor beginners kan het bijvoorbeeld zeer interessant zijn om de beschikking te hebben over een meditatiekussen. Van meditatiekussens is namelijk bekend dat ze de gebruiker ervan kunnen helpen om gemakkelijker gedurende een lange(re) tijd rechtop te zitten. Dit kan je helpen om niet alleen helder, maar ook alert te blijven. Bovendien is het zo dat je door middel van een kussen ook goed contact kan maken met je eigen basis en met de grond. Dit zijn enkele zeer interessante voordelen die het gebruik van meditatiekussens aanmoedigen. 

Wat is de juiste zithoogte? 

 

Het doel van meditatiekussens is om ervoor te zorgen dat je niet alleen stevig, maar ook gemakkelijk zit tijdens het mediteren. Door gebruik te maken van een kussen zal je dan ook kunnen vaststellen dat mediteren veel minder pijnlijk zal zijn. Op deze manier kan je, je meditatie veel beter volhouden en dat is toch wel echt de bedoeling. Een passende zithoogte kiezen is op dit vlak wel erg belangrijk. Wat nu precies voor jou de beste zithoogte is wordt bepaald door niet alleen je lengte, maar ook door je lenigheid. De standaardhoogte waar meditatiekussens over beschikken is 15 centimeter. Ben jij iemand die al enige tijd mediteert of beoefen je regelmatig yoga? Dan is dit wellicht voor jou te hoog. Wil je er ten allen tijde zeker van zijn dat het meditatiekussen van je keuze voor jou op de perfecte zithoogte kan worden ingesteld? Dan is kiezen voor een exemplaar met uitneembare vulling altijd één van de beste keuzes die je kan maken.

 

Neem een kijkje bij Yoga Pilatesshop voor de mogelijkheden!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *