Een droomhuis inrichten: waar hou je rekening mee?

Een droomhuis inrichten: waar hou je rekening mee?

Een droomhuis inrichten op basis van jouw keuzes en stijl is iets wat iedereen wilt. Keuze maken uit een geschikte interieur kan nog best moeilijk zijn. Niet bestaan er veel verschillende soorten woonstijlen, maar is het ook de vraag welke woonstijl past bij iemand. Daarnaast is de vraag of iemand fauteuil goedkoop wilt aanschaffen uit bijvoorbeeld uit een kringloopwinkel of toch de woonwinkel bezoekt. Hiervoor kan een interieuradviseur worden ingeschakeld. Een interieuradviseur of interieurstylist houdt zich bezig met de details binnen een woning of gebouw. Denk hierbij aan kleur kussens op de banken en keuze voor planten. Naast de interieuradviseur kan ook een interieurarchitect worden ingeschakeld. Een interieuradviseur wordt ook een binnenhuisarchitect genoemd en is verantwoordelijk voor de binnenzijde van een woning of gebouw. Het herindelen van ruimtes is een van de taken waar een interieuradviseur zich mee bezig houdt. Maar wat is cruciaal om te weten bij het inrichten van je huis en welke verschillende interieurs zijn er tegenwoordig?

Verschillende interieurstijlen 

Er zijn tegenwoordig veel verschillende interieurstijlen waaruit kan worden gekozen. Het kan dan snel moeilijk worden om één stijl te kiezen.

Hieronder worden 5 populaire interieurstijlen opgesomd.

  1. Scandinavische interieurstijl: Deze interieurstijl wordt gekenmerkt door veel licht, wittinten een sobere uitstraling en gebruik van natuurlijke materialen.
  2. Modern interieurstijl: Deze interieurstijl wordt gekenmerkt door het open ruimtes waarbij gebruik wordt gemaakt van strakke materialen en lijnen. Het straalt rust uit en de kleuren wit, grijs en zwart komen veel voor.
  3. Industriële interieurstijl: Deze interieurstijl is gebaseerd op fabrieksgebouwen en wordt gekenmerkt door ruwe materiaal zoals onbewerkt hout en beton. Ook leer komt veel voor bij deze interieurstijl
  4. Vintage interieurstijl: Deze interieurstijl kenmerkt zich door vintage meubels en natuurtinten. De meubels hebben zijn tussen 1920 en 1990 gemaakt en hebben meestal sierlijke afwerkingen.
  5. Japandi interieurstijl: Japandi is een uit Japan afkomstige interieurstijl. Hierbij staan meubilair van licht hout en organisch vezel centraal. Deze interieurstijl uit een relaxte warme sfeer.  

Wat moet je weten bij het inrichten van een huis?

Als de sleutels van een woning zijn overhandigd en de woning tot iemand zijn bezit is, moet als eerst worden gedacht welke ruimte waarvoor gaan dienden. Het kan ook zo zijn dat bijvoorbeeld een muur gesloopt wordt op een grotere kamer te creëren. Daarnaast is het maken van een lichtplan belangrijk. Als bekend is welke kamer waarvoor zal dienen, weet je bijvoorbeeld waar lampen geplaatst moeten worden. 

Ook het opstellen van een plattegrond kan handig zijn. Kortom, als de interieurstijl bekend is, kan het inrichten van de woning beginnen.  

Hoe decoreer je je huis?

De woonkamer is een centrale plek in een woning. Deze kan dan extra sfeervol ingericht worden. De muren van de woonkamer een warme kleur te geven brengt sfeer met zich mee. Bruintinten zijn dan verkieslijker dan een kleurloze woonkamer. Daarnaast zijn ronde vormen zoals een salontafel.

Een manier om te zorgen voor een gezellige sfeer en zorgen voor balans. Het combineren van verschillende vormen zorgt voor een goede balans. Kasten plaatsen kan praktisch zijn, maar niet alles hoeft achter deuren verstopt te worden. Om persoonlijkheden zoals souvenirs en fotos te plaatsen, kan dit zorgen voor een goede sfeer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *