Home & Living tips
Het permanent wonen op één vaste plek noemen we gehuisvest zijn. Deze plek noemen we ons ‘thuis’ en is meestal een woning, maar is ook in een ruimere context te plaatsen. Zo kan het ook een plek zijn waar men een langere tijd verblijft, zoals een gevangenis of een grot. Vroeger woonden men in grotten, holen en hutten. Nadat ze ontdekten dat het leven in groepsverband een grotere veiligheid bood, ontstonden dorpen en steden. De Romeinen bouwden flats in hun steden, waar het begin van home & living ontstond. Architectuur is niet alleen de wetenschap, maar ook de kunst van het ontwerpen van de gebouwde omgeving. Inclusief interieurs, steden, gebouwen, meubelen, landschappen, objecten en ga zo maar door. Waar nu de term home & living wordt gebruikt, werd in het verleden werd het woord bouwkunst meer gebruikt. Terwijl de termijn bouwkunde met name voor de technische kant gebruikt word. De beoefenaar of ontwerper van bepaalde bouwkunst noemen we een architect. De beoefenaar of ontwerper van bepaalde interieur binnenshuis noemen we een binnenhuisarchitect. De indeling en daarmee tevens de functionaliteit van het interieur is tegenwoordig van groot belang. Zeker door het groeiende aantal thuiswerkers. Daarom geven we enkele tips weg voor een home office in de woonkamer, dit begint bij Biano.nl! Zoals gezegd, steeds meer mensen vanuit thuis. Dit houdt in dat steeds meer mensen ervoor kiezen een werkplek te integreren in hun woonkamer. Dit biedt natuurlijk vele voordelen. Je bent nauwer betrokken bij je familieleven en hoeft onnodig minder tijd te besteden aan reistijd, ideaal! Hieronder vind je handige tips om een geslaagde balans te creëren tussen ontspanning en werk.
1. Locatie van het bureau
De belangrijkste stap bij het intregreren van een bureau in de woonkamer is een goede positionering. Een aangename omgeving, goed licht en natuurlijk privacy zijn erg belangrijk. Een duidelijke afscherming tussen privé en werk is misschien wel de belangrijkste factor bij het integreren van een werkplek in de woonkamer. Zorg ervoor dat de bezoekers en familie niet langs de werkruimte hoeven te lopen. Dit kan onder andere door bijvoorbeeld het bureau in een dode hoek te zetten, zodat je werkplek geen tussenstop is tussen twee ruimtes.
2. Verlichting
Om je ogen zo min mogelijk te belasten is het belangrijk om je bureau te plaatsen op een plek waar veel natuurlijk daglicht aanwezig is. Maar dat niet alleen, ook is een correcte plaatsing van kunstmatige verlichting heel belangrijk. Om helemaal zeker te zijn dat er geen storende lichtinval is op de werktafel test je dit uit op verschillende momenten van de dag. Toch nog last van invallend licht? probeer dan eens ondergordijnen te plaatsen die de zonnestralen filteren, zonder al het licht tegen te houden.