Het laten doen van een haartransplantatie

Het is voor verschillende redenen mogelijk dat u overweegt een haartransplantatie te doen, maar hierbij geldt altijd dat het van belang is om jezelf vooraf goed te laten informeren en in te lezen. Dit is voornamelijk van belang, omdat iedere situatie anders is. De procedure van een haartransplantatie wordt meestal gedaan door de haarzakjes van een plek te verplaatsen naar een andere plaats, waar een tekort is. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan haar van achter op het hoofd, naar de behandelplaats zoals de wenkbrauwen of hoofdhuid.

Waarom worden we kaal?

Haarverlies komt bij veel mensen voor, maar voornamelijk bij de mannen. Het is zelfs zo dat hier in europa zo’n 70 procent van alle mannen op een gegeven moment een vorm van haaruitval zal ervaren. Dit heeft te maken met het mannelijke geslachtshormoon, wat door een specifiek enzym omgezet wordt in een ander hormoon. Omdat dit in eerste instantie een hormonale oorzaak heeft, is het ook mogelijk dit met een vorm van medicatie tegen te gaan., Echter werkt dit alleen als je hier op tijd mee begint. Dit komt omdat het kan helpen met het tegengaan van de haaruitval, maar als deze er eenmaal is kan de medicatie geen nieuw haar laten groeien. Hiervoor is de enige optie een haartransplantatie.

Help, mijn haar valt uit!

De gemiddelde persoon verliest zo’n 50 tot 100 haren per dag, dus dat je haarborstel opeens vol zit met losse haren is niets raars. Dit heeft te maken met het feit dat een haar gemiddeld zo’n drie tot vijf jaar doorbrengt op de hoofdhuid. Hierna zal het afsterven en groeit hier een nieuwe haar terug. Toch is dit proces bij sommige mensen onderbroken, waardoor er een vorm van haaruitval ontstaat. Hoe dit precies gaat weten we niet, alleen waar dit mee te maken heeft. Om dit probleem op te lossen zijn onderzoekers in Amerika aan de slag gegaan met het klonen van onze haren. Dit klinkt heel gemakkelijk, vermeerder de haren en plaats ze terug op het hoofd, maar in de praktijk is dit niet hoe een haartransplantatie werkt.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Op ons hoofd hebben we de zogenaamde haarkrans. Deze plaats van haargroei is immuun tegen haaruitval, wat een groot voordeel is wanneer er een haartransplantatie uitgevoerd gaat worden. Dit betekend namelijk dat hier gemakkelijk de haarzakjes van verplaatst kunnen worden naar de benodigde plaats. Hoeveel er uit dit zogenaamde donorgebied weggehaald kan worden is niet eindeloos, wanneer er teveel weg gehaald wordt kan dit opvallend worden. Voor het echte doen van de behandeling, zijn er twee transplantatiemethodes die het meest gebruikt worden. De eerste is de zogenaamde FUE-methode, waarbij de groepjes met haarwortels een voor een verplaatst worden. De tweede is de FUT-methode, waar dit met een hele strip gebeurd. 

pexels-kevin-bidwell-2380795

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *