Nieuwe trends op het gebied van elektrische fietsen

Er komen steeds meer elektrische fietsen op de markt. Niet alleen in ons land, maar ook in de rest van de wereld wordt de elektrische fiets steeds populairder. Omdat de vraag steeds groter wordt zie je ook dat fabrikanten meer investeren in het beter en functioneler maken van deze fietsen. 

 

Vorig jaar werden er veel nieuwe elektrische fietsen en onderdelen voor de e-bike gelanceerd. Als we naar deze nieuwe elektrische fietsen, de onderdelen, en het gebruik kijken dan zijn er een paar trends die in het oog springen.

 

E-bikes worden steeds populairder

Experts voorspellen een verdrievoudiging in de industrie rondom e-bikes in de komende vijf jaar. We gaan niet alleen meer maar ook meer verschillende e-bikes zien. De e-bike was een paar jaar geleden bedoeld voor mensen die mindervalide waren. Zij konden met behulp van een hulpmotor op de fiets toch lekker naar buiten om een tochtje te maken. Er bestaan nu al e-bikes die precies aan jouw wensen voldoen. De fabrikanten spelen steeds beter in op de wens van de consument. Er zijn zelfs elektrische bakfietsen en elektrische stadfietsen waarvan je niet kan zien dat zij trapondersteuning hebben! 

 

We zien elektrische fietsen met een mooi strak frame en volledig geïntegreerde elektrische onderdelen. Ze zijn haast niet te onderscheiden van gewone fietsen. Voorheen zag je een opvallende motor en accu die op de bagagedrager was gemonteerd. Heden ten dage zijn deze elementen goed in het frame verwerkt. Elektrische fietsen worden ieder jaar mooier en beter! 

 

Daarom is het ook niet gek dat steeds meer mensen voor een e-bike met middenmotor kiezen. Dankzij de steeds verdergaande verbeteringen van de accu, en de prijs van een goede accu, krijgen steeds meer mensen interesse om een mooie elektrische fiets aan te schaffen. Er kunnen nu veel langere ritten op gemaakt worden dan in het begin het geval was. Je ziet daarom steeds vaker dat men net zo lief de e-bike pakt om naar het werk te gaan in plaats van de auto.

 

E-bike krijgen steeds slimmere snufjes

Een E-bike is al lang geen futuristisch object meer. Zij hebben steeds meer handige en slimme accessoires. Er is geen sterke trend hoe de fietsen worden vormgegeven. De ene fabrikant legt zich toe op het verfijnen van het display, de ander ontwikkeld weer andere slimme functies. Er zijn nu displays met navigatie en je kan zelfs je complete muzieklijst van Spotify erop zetten. Maar men legt zich ook toe op slimme oplossingen voor diefstalpreventie, slimme sloten en bijbehorende apps. Zelfs een GPS-systeem is al op een e-bike gesignaleerd. 

 

Wil je meer informatie over elektrische fietsen lees Amslod ervaringen 2020 of Amslod online ervaringen. Het is belangrijk om je eerst goed te informeren voor je een e-bike aanschaft. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *