Huis of tuin aanpakken? Denk vooruit!

Wanneer je gaat verhuizen of je huidige huis een opknapbeurt wilt geven, kom je er al snel achter dat er enorm veel zaken zijn waar je aan moet denken. Wanneer je bijvoorbeeld je tuin wilt vernieuwen, dan is het waarschijnlijk aan te raden om ook direct je tuin op te hogen. Wanneer je een uitbouw besluit te maken, dan is het verstandig om goed na te denken over de isolatie. En zo zijn er eigenlijk nog vele andere voorbeelden te noemen. Vooral dit laatste voorbeeld, namelijk isolatie, is iets wat erg belangrijk is en wat je zelfs een flinke besparing kan opleveren. En als je de beste vakman voor je klus wilt hebben, neem dan vooral een kijkje op werkspot.nl

Bespaar op de energierekening door te isoleren

Goed isoleren is erg belangrijk als je graag geld wilt besparen op je energierekening. Isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte in je huis wordt gehouden en de kou erbuiten. Door goed te isoleren, hoeft de verwarming dus minder hard te stoken. Dit zorgt er logischerwijs voor dat er minder energie nodig is om je huis warm te houden. Op deze manier is het dan ook mogelijk om honderden euro’s per jaar te besparen op je energierekening. Zeker de moeite waard om eens te informeren dus!

Vele soorten isolatie

Er zijn erg veel zaken die geïsoleerd kunnen worden. Zo is het mogelijk om te kiezen voor spouwmuurisolatie, maar kun je ook je kruipruimte isoleren. Het eerstgenoemde voorbeeld is iets wat tegenwoordig in principe vanzelfsprekend is. Ieder huis dat nu gebouwd wordt, is namelijk uitgerust met goede spouwmuurisolatie. Kruipruimte-isolatie is echter een ander verhaal. Dat is iets wat nogal eens vergeten wordt, terwijl het erg interessant kan zijn. Het is immers relatief voordelig, terwijl het voor leuke besparingen kan zorgen. Laat bijvoorbeeld schelpenisolatie aanbrengen in je kruipruimte en begin direct met het besparen op je energiekosten.

Denk aan de afvoer in de tuin

Soms regent het zó hard of lang, dat de voorziening het vele water niet aankan. Met de volgende aandachtspunten kunt u ook dán wateroverlast voorkomen. Controleer waar het water naartoe gaat als de voorziening vol is. Loop hiervoor naar de plaats waar u de opvangruimte wilt aanleggen. Zorg ervoor dat overtollig water niet in uw schuur of andere ongewenste plekken stroomt. Creëer daarom goede overloopmogelijkheden, zodat het extra water ergens naartoe gaat waar het geen schade aanricht.

Kunt u niet genoeg opvangruimte in uw tuin creëren en kan het water ook niet uw tuin in stromen? Dan is een overloop op het gemeentelijke riool eventueel een optie. Maar let op, want dit kan alleen als uw tuin hoger ligt dan de straat. Zo niet, dan zou u bij extreem weer kans hebben op rioolwater in uw tuin! Wilt u meer informatie over de aanleg van een watertuin of hebt u specifieke vragen? Schakel dan een Rioolbedrijf  in.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *