Zo kan je jouw ideale bank uitkiezen

Kies voor een vorm die bij jou past

Een bank kan in alle vormen en maten komen. Welke lengte zou bij jou passen? Je hebt hier de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende modellen. De keuzes hierbij zijn bijvoorbeeld een U-bank of een hoekbank, maar het is ook mogelijk om een rechte bank te nemen. Deze banken zijn ook allemaal te verkrijgen in verschillende kleuren. Zo zit er altijd wel iets bij wat in jouw woonkamer past!

 

U-banken

Een u-bank ziet er precies uit zoals je het verwacht, als de letter u. Deze banken zijn enorm comfortabel en kan je na een lange werkdag lekker op neerploffen. Bij Profijt Meubel is het mogelijk om verschillende losse elementen samen te stellen en te kiezen tussen een stoffen of een lederen bank.

De U-banken zijn erg praktisch om in een grote woonkamer neer te zetten en al helemaal om zelfstandig in elkaar te zetten. Alle onderdelen worden los geleverd en met behulp van een handleiding is het erg makkelijk om hem op te bouwen. Het is dus eigenlijk alleen nodig om de U-bank zelf aan te schaffen, en verder zitten er geen kosten meer aan.

Hoekbanken

Een hoekbank is ook zelf helemaal op te stellen, met extra onderdelen erbij zoals een lounge-element, een wat bredere stoel genaamd longchair en een hocker. De longchair wordt meestal bevestigd aan de zijkant van de bank, waar je lekker languit op kunt liggen. Deze banken zijn te verkrijgen in microleder en stof. Mocht je deze bank helemaal samen willen stellen, kan het ook een mogelijkheid zijn om hem als een u-bank op te stellen.

 

Voor welk zitcomfort ga jij?

Bij elke bank is ook de keuze tussen het zitcomfort erg groot. Er zijn verschillende soorten vulling en vering, waardoor de bank kan aansluiten bij jouw wensen. Als je liever wat steviger zit of juist wat zachter, dan wordt dat bepaald door verschillende factoren. De combinatie van vulling en vering zorgt voor hoe hard of zacht het zitcomfort is. Dat gaat verder helemaal niet ten koste van de kwaliteit van de bank. Bij elke bank worden er wel nosagveren geplaatst, wat goede ondersteuning biedt voor het zitkussen en het zorgt ervoor dat er voldoende ventilatie is.

Soorten vulling

Als vulling heb je vaak de keuze tussen polyether, een synthetische schuimsoort die gemaakt wordt van diverse grondstoffen en wordt in de bank zelf aangepast op de plekken waar een lager gewicht is, zodat er minder belasting op komt. Ook is HR-schuim een keuze, wat een verbeterde schuimsoort is. De volledige naam hiervan is High Resilience, wat hoge veerkracht betekent, en is gelijk aan de polyether, maar HR-schuim gaat langer mee. Viscoschuim, ook wel bekend als memoryfoam, vormt zich langzaam naar jouw lichaam en als er geen gewicht meer opzit, dan komt hij weer terug in zijn oorspronkelijke vorm.

Soorten veringen

Zoals al eerder genoemd zitten er meestal al nosagveren in de bank. Nosagveren zijn gemaakt van gehard staal, en de dikte hiervan bepaald hoe stevig de veer is. Deze zijn onderling gemonteerd met een afstand van 8 tot 10 centimeter.

Ook singelbanden zijn er in varianten, waaronder elastisch, rubber en jute en wordt meestal samen met nosagveren gebruikt in een bank. Voornamelijk in de rugleuningen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *