Eenvoudig een overzichtelijk magazijn met houten stellingkasten

Een archief of een magazijn wordt gekenmerkt door stellingen. De stellingen liggen vol met bijvoorbeeld producten die een onderneming inkoopt en verkoopt. Deze stellingen kunnen zo groot zijn als de ruimte van het magazijn toelaat en naar de behoefte van stellingruimtes. Stellingen bieden een overzichtelijk aanblik, zodat je er gemakkelijk bij kunt om producten hierop te plaatsen of en eraf te halen. Er zijn talloze verschillende soorten stellingen. Heb je een eenvoudig magazijn met producten die niet al te zwaar zijn, dan heb je voldoende aan mooie houten stellingkasten.

De voordelen van houten stellingkasten
De houten stellingskasten zijn eenvoudig in opzet. De stellingkasten bestaan uit staanders die legplanken dragen. Zowel de staanders als de legplanken bestaan uit massief vurenhout. Dit is een stevige houtsoort dat goedkoop is en bovendien voldoende gewicht kan dragen. Aan de staanders zitten metalen dragers die de legplanken dragen. Het vurenhout heeft een warme uitstraling dat vooral in een eenvoudig magazijn goed uit zal komen. De houten legplanken kunnen een draagkracht aan van 60 kilogram. Juist daarom zijn houten stellingkasten zo geschikt voor eenvoudige en niet al te grote magazijnen. Voor zwaardere producten en grotere magazijnen kun je beter overgaan naar metalen stellingkasten.

Houten stellingkasten in diverse groottes
De houten stellingkasten zijn in diverse afmetingen beschikbaar. Zo is de hoogte 2090 of 2390 millimeter en in de breedte 1000 of 1200 millimeter. Ook de stellingsplanken zijn in diverse afmetingen te verkrijgen, van 300 tot 600 millimeter. Een groot voordeel is dat de houten stellingkasten onbeperkt uitbreidbaar zijn. Zo kun je één enkele muur van stellingkasten voorzien, maar het is ook mogelijk om het gehele magazijn vol te bouwen met houten stellingkasten. Je moet dan ook rekening houden met een beginrek en een aanbouwrek. Een beginrek wordt geplaatst als het begin en het einde van de stellingkasten, met extra staanders aan de zijkanten. Een aanbouwrok heeft deze zijkanten niet en kunnen dus onbeperkt met elkaar worden verbonden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *